Musiknyheter Country juli 2024 (Landet, Desmond Lockwall)

Musiknyheter Country juli 2024


Musiknyheter Country juli 2024 (Landet, Desmond Lockwall)


Landet tolkar Gyllene Tiders låt “Billy”

Countrybandet Landet tolkar återigen en låt skriven av Gyllene Tider. År 2022 gav de ut en cover av “Chrissie, hur mår du?”. Nu har de spelat in en country- och americanaversion av “Billy”.

Eftersom detta är en personlig favorit har Landet gjort sitt bästa för att behålla låtens grundkänsla, och gett den sin egen unika stil

Landet är ett country- och americanaband som framför sin musik på svenska. Det vanliga är att de tolkar låtar på engelska som de sedan översätter till svenska. Tidigare har de bland annat översatt texter av Sting, Chris Stapleton och Steve Earle.

 

Facebook I Instagram I YouTube I Spotify



Desmond Lockwall släpper ny countrysingel!

Desmond Lockwall är tillbaka med sin sjunde singel “One Misstep” som handlar om hur endast ett fel val kan förändra hela ditt liv. Låten är inspirerad av artister som Johnny Cash, Buck Owens och George Jones. 

“Ända sedan jag var liten så har musiken varit det rum jag har hänt mig hemma i, oavsett vart jag befunnit mig i världen”

Så beskriver Desmond Lockwall sitt förhållande till musiken. 

Desmond Lockwall är en 21 år gammal självlärd svensk country- och folkmusiker. Musiken har inslag av klassisk country och americana. Desmond föddes i Wald, Schweiz år 2002, men har bott i Sverige sedan 1 års ålder. Folk- och countrymusik har varit en stor del av hans liv sedan länge då allt från Waylon Jennings till Johnny Cash spelades i bilen under hans uppväxt. Desmonds musikaliska resa började när han lärde sig spela gitarr vid 15 års ålder. 

Desmond är självlärd musiker och spelar gitarr, banjo, lap steel, fiol och mandolin. Han står även för all sång och produktion i sina låtar. 

Instagram I Spotify

Desmond Lockwall. Foto: Siri Hedlund

 

Northlake Shivers släpper debutsingeln “Six Pack From Here”

Bakom bandet Northlake Shivers står de två barndomsvännerna Linus Andersson och Ronnie Aronsson från Kopparberg.

“Six Pack From Here” är skriven av de amerikanska författarna Dennis J. Reinbold och Robert V. Corn. Northlake Shivers bestämde sig snabbt för att spela in låten efter att ha lyssnat på demot

“Omkring 10 sekunder in i låten bestämde vi oss för att göra den till vår egen. Låten handlar om hur man mäter avstånd med öl och det är såklart det bästa och korrekta sättet att göra det på! Förutom att det är en rolig låt älskar vi att låten är en uptempo-låt. Vi tycker att det är den perfekta låten att lyssna på medan du kör, såväl som att dansa! Vi hoppas att alla älskar det lika mycket som vi gör!!”

Linus och Ronnie är uppväxta i en liten by ute i skogarna i Sverige, där jakt, fiske och det lugna, enkla livet på landet står i centrum. De har skapat ett countrysound som återspeglar den avslappnade attityden i deras uppväxt. Med inspiration från artister som Luke Combs, Zach Brown Band och traditionella Brooks & Dunn lovar killarna att leverera en fräsch, relaterbar och jordnära inblick i den moderna countrymusikscenen.

Om Elisabeth Elle Sandberg 128 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.