Frida Braxell aktuell med singeln “Allt vi trodde på”!

Frida Braxell släpper singeln Allt vi trodde på
Frida Braxell släppte nyligen singeln "Allt vi trodde på"

Frida Braxell är aktuell med singeln “Allt vi trodde på”!

Det har gått tio år sedan Frida Braxell släppte musik för första gången, nu är hon i full gång med att färdigställa sitt fjärde album. Den 13 maj kom singeln “Allt vi trodde på”, en låt som handlar om sorg och förlust.

“Allt vi trodde på” är en hyllning till förlorade anhöriga och spruckna drömmar, där den mörka sorgen tar slut och de vackra minnena tar vid.

— Idén till låten föddes ur sorgen efter min mammas bortgång. Jag var trött på att sörja vad jag hade förlorat och ville istället fokusera på minnena av allt det fina jag faktiskt hade haft. Men det var viktigt att lämna mycket utrymme i låten för andra människors förluster också. Jag vill att det skall vara lätt att känna igen sig och att “Allt vi trodde på” skall kunna vara en tröst för alla som har förlorat någon oavsett orsak.

Frida har lagt stor vikt vid att jobba med riktiga instrument och musiker under produktionen.

– Det känns jätteroligt att kunna ge mig själv möjligheten att arbeta med så många fantastiska musiker. Alla som har varit med har satt sin personliga prägel på låten oavsett om det gäller trummor, bas, piano, gitarr flöjt eller stråkkvartetten, det går inte att återskapa i en dator. Riktiga instrument går inte att slå.

“Allt vi trodde på” är tredje singeln från plattan, med samma namn, som släpps i höst. Men innan dess blir det en sommarturné som bjuder på både stora spelningar med hela bandet och några som är nedskalade och intima.

– Jag älskar att kunna variera mig, det gör jobbet roligare och varje spelning blir unik. Det skall bli så kul att få spela musik och hänga med bandet. Men mest ser jag fram emot att få spela de nya låtarna och träffa mina lyssnare.

Fridas hemsida

Facebook

Instagram

“Allt vi trodde på” (officiell lyrikvideo)

Andra inlägg på bloggen

Musiknyheter april 2022

Lista med svenska artister & band inom modern/alternativ country

Harpo om nya låtar, Moviestar och arbetet med +1 (1986)

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.