Musiknyheter Country April 2023


Musiknyheter Country April 2023


Erika Jonsson aktuell med singeln “Lastbil 7.5 (Queen of Highway)”

Den 21 april släppte Erika Jonsson singeln “Lastbil 7.5 (Queen of Highway)”. Inom countryvärlden i Sverige är Erika en mycket populär och uppskattad countryartist. Hon har släppt fyra album sedan 2015. Det sista släppet var i juni 2022 med plattan ”Rootless” på engelska. Hennes stora hit är ”Sången om Värmland” som snart passerar tio miljoner streams enbart på Spotify. Låten blev en viral succé redan 2014 på Facebook.

År 2019 genomförde Erika en stor sommarturné, där hon besökte ett 50-talet platser i Sverige och Norge. När sedan pandemin bröt ut blev det inga spelningar. Det var då hon bestämde sig för att ta lastbilskort. När hon var klar och kört upp, fick hon direkt arbete på ett åkeri i Gävle där hon fick fast anställning under hela pandemin. Idag alternerar Erika turnerandet med att köra lastväxlare i norra Sverige.

I sommar är det dags för en turné i Skandinavien, några stora countryfestivaler är redan inbokade i Sverige och Norge (se bifogad turnéplan). Besök Erikas hemsida, för att se nya kommande spelningar.

Text & melodi: Erika Jonsson och Gustav Ydenius 

Producent: Gustav Ydenius

Facebook Instagram Spotify Hemsida

Erikas webshop


Musiknyheter Country April 2023. Erika Jonssons turneplan för 2023

Besök Erikas hemsida för att se nytillkomna spelningarCicci Landén släpper singeln “Hourglass” – en låt om att våga släppa taget

Cicci Landéns musik kan beskrivas som en blandning av country, blues & singer/songwriter.

Hourglass” är en låt som handlar om att våga släppa taget om det trygga och sluta gå i cirklar, att våga sig ut för att uppnå nya drömmar och mål. När covid bröt ut började Cecilia att arbeta inom sjukvården.

“Under de senaste åren har jag jobbat inom sjukvården, det skapade trygghet under en tuff tid för oss frilansande musiker och artister. Jag trivs verkligen med mitt jobb och har så fina arbetskamrater men min kärlek är ändå musiken. Kanske låter det klyschigt, men tiden är NU. Jag kan inte låta den gå utan att kämpa vidare mot mina mål och för min stora passion. ‘Hourglass’ skrevs under en kväll efter att jag funderat fram och tillbaka på vad jag vill och hur jag ska göra, det blev starten för mig att hitta mitt driv igen för att komma vidare”, säger Cicci.

Text & Melodi: Cicci Landén

Producent: Amir Aly

FACEBOOK INSTAGRAM YOUTUBE SPOTIFY

Alex Westin och Emma Svensson aktuella med singeln “Somebody You Love”

Alex Westin debuterade så sent som i juli 2022. Han har nu släppt tre singlar, varav två har kommit i år. Emma Svensson släppte första singeln, “Wide Open Eyes”, 2018.  Alex Westin och Emma Svensson, som vanligtvis är soloartister var för sig, har nu släppt den gemensamma singeln “Somebody You Love” (kom 7 april 2023).

Berätta om låten?

“Somebody You Love” är en ösig countrydänga som vi hoppas ska ge lite Nashville-anda till våren och sommaren! Vi är så glada att vi lyckades få med så otroliga musiker på låten så som Nicke Widen på pedal steel och Erik Gunnars Risberg på fiol. De lyfter verkligen låten till nya höjder!

Hur startade samarbetet?

Vi träffades när Robin Winther (en annan countryartist) hade en releasefest och vi märkte direkt att vi gillade samma typ av Country. Vi bestämde oss för att göra något tillsammans och dagen efter började vi jobba på låten. Själva låten blev klar väldigt snabbt och sen har vi lagt mycket tid i studion på att få hela arrangemanget rätt.

Vad händer härnäst?

Emma ska ner till Portsmouth i England och spela på “Country On The Coast Festival” i mitten av april. Sedan en ser vi fram emot en sommar full av spelningar och mer musiksläpp!


Text & melodi: Alex Westin & Emma Svensson Producent: Robin Ahnlund 


Alex Westin

Instagram Spotify


Emma Svensson

Instagram Facebook YouTube Hemsida TikTok Spotify 

Listan med svenska artister och band inom modern/alternativ country har delats in i två delar, en lista med namn från A-J och en med namn från K-Ö.

Här är en av mina spellistor med svensk country New Modern/Alternative Country Sweden

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!


Mer om country

Musiknyheter Country Januari 2023 (Thyra & Emma Svensson)

Musiknyheter Country Februari 2023 (Tennessee Tears, Robin Winther & Alex Westin)

Musiknyheter Country Maj 2023 (Landet & Stella Adeé)


Om Elisabeth Elle Sandberg 113 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.