Musiknyheter September 2023 (AlvaMarit)

Musiknyheter September 2023: AlvaMarit har släppt singeln "Salvation"
AlvaMarit har släppt singeln "Salvation".


Musiknyheter September 2023AlvaMarit släpper singeln “Salvation”

Förra året släppte Alva Klum Ekdahl ett barnalbum, ”Känslolåtarna – som det känns när det känns”, under namnet Alva Klum. I sommar har hon släppt popmusik under namnet AlvaMarit. Det senaste musiksläppet är singeln “Salvation”, som kom i början av september.

Det har gått bra för Alva, i synnerhet när det gäller musikprojektet för barn. Albumet ”Känslolåtarna” fick bland annat fint betyg av Jan Gradvall, hon fick uppträda på Kidzapalooza förra sommaren och albumet blev även Grammisnominerat i våras. Hon har släppt en singel i år som Alva Klum och det kommer en till under hösten.

Men fokus sen juni har varit på AlvaMarit. Som singer-och songwriter i genren pop har hon sedan 2022 släppt sex singlar. I november 2022 släppte AlvaMarit tre singlar med jullåtar. De har samtliga mer än 100 000 lyssningar på Spotify, enbart “Christmas Lights” har drygt 700 000 lyssningar. Under 2023 har det kommit ytterligare tre singlar “Joni On Repeat”, “Not Even Sunday” och “Salvation”. De två första är skrivna av Alva. “Salvation” är skriven tillsammans med Lars Halapi (som också producerat). Det kommer ny musik, några singlar och ett album, med AlvaMarit under hösten.

Slutligen, några ord om Alvas tankar om artisteri och låtskrivande

Jag älskar melodier och ord och text. Hur musik känns. Hur det känns när allt stämmer.

Annars tror jag att jag är en väldigt vanlig person. Det är väl inget man ska skylta med när man försöker framställa sig själv som artist, men jag är nog det ändå. Samtidigt kanske det är lite så att man skiljer ut sig när man är en sådan som vill skriva och sjunga sina låtar? Hursomhelst är det underbart! Att skriva och sjunga. Göra det jag älskar. Att veta vad jag älskar. Och att vara med andra som älskar samma sak. Jag antar att alla behöver känna att de är bland människor som förstår dem, inifrån och ut.


Facebook Instagram YouTube TikTok Spotify


Läs mer på bloggen

Musiknyheter Maj 2023 (Marie Fredriksson)

Intervju med Marie Fredriksson (1984)

Intervju med Per Gessle (1985)


Gå till “Arkiv” för att se alla artiklar på bloggen Arkiv

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.