Adolphson & Falk, Gislaved (april 1985)

Adolphson & Falk, Gislaved 4 april 1985

Om läget var under kontroll på Adolphson & Falks spelning i Halmstad, så var det knappt det ett par veckor senare. Ren hysteri kan det närmast beskrivas när de spelade i Gislaved den 4 april. Det var inte många som var nyktra. Alla trängdes och ville nå längre fram mot scenen. Efter en stund lugnade det iallafall ner sig och man kunde börja ägna sig åt uppträdandet istället för att försöka hitta en plats att ställa ner foten på när det knuffades som värst. Spelningen med Adolphson & Falk var ett mästerverk med diverse ljud och ljus. De var ensamma på scenen med enbart syntar. Det var intressant att se och man blev smått fascinerad. För min egen del kan jag inte förstå varför publiken blev så vild när jag själv upplevde det mer rogivande än upphetsande.

Läs här en intervju med Adolphson & Falk som gjordes några veckor innan spelningen i Gislaved https://ellesmusikblogg.se/1985/03/intervju-med-adolphson-falk-syntpopduon-bakom-blinkar-bla/

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.