Jamie Meyer & Micke Haglund på John Scott´s Pub, mars 2017

Jamie Meyer Mafia John Scotts Pub Stockholm
Från vänster Johan Hermansson (Tennessee Tears), Jamie & Micke Haglund (Duomance samt Tensta Gospel), John Scotts Pub, Stockholm, mars 2017. Foto: Kjell Bergman

Jamie Meyer och Micke Haglund på John Scott´s Pub, Stockholm 4-5 mars 2017

Detta var första gången som ‘Duomance’, dvs Jamie Meyer och Micke Haglund spelade på John Scotts Pub på Kungsgatan (nära korsningen Sveavägen). John Scotts är en vanlig pub som erbjuder livemusik. Det är gratis inträde, så det är bara att gå in. Första gången var jag tveksam, scenen är liten. Såg den inte ens när jag kom in, eftersom det stod ett bord där. Stället är väl främst anpassat för att umgås (det går även bra att äta där), och inte att en större publik ska sitta framme vid scenen.

Detta var min första spelning med Jamie inomhus. Med tre album, en EP (en ytterligare EP släpps nu i mars) och några singlar har Jamie inte svårt att hitta låtar till sina spelningar. Det senaste som släpptes var singeln ‘Live to Die Another Day’, som kom i januari.

Jamie är säker på scen, även mellansnacket. Han blandar egna låtar med kända covers av Bryan Adams, U2, Keith Urban, Marc Cohn (Walking in Memphis) med flera (längre ner på sidan hittar du en spellista med några av Jamies egna låtar samt några av de coverlåtar som ofta dyker upp). Även tuffare, snabbare låtar som ’Psycho’ och ’Good Night to be Young’ fungerar perfekt live med två personer. Det här var också första gången som jag hörde Jamies och Sarah Derrs engelska översättning av Tommy Nilssons ‘Dina Färger var Blå’. I engelsk översättning heter den ‘Memories with You’. Gästartist var Alexzandra Wickman (se bilden under). De gjorde en låt tillsammans, Bon Jovis ’Who Says You Can`t Go Home’.

 

Jamie Meyer & Micke Haglund
Jamie Meyer & Micke Haglund på John Scotts Pub, Stockholm 2017.  Alexzandra Wickman var gästartist. Foto: Elisabeth Elle Sandberg

 

John Scotts Pub, Stockholm 5 mars 2017. Foto: Kjell Bergman

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 119 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.