Intervju med Sven Bertilsson från EP-aktuella Beauty (2018)

Jag har ställt några frågor till Sven Bertilsson, sångare i 80-talsbandet Beauty, som är aktuella med en EP “Idag Igår Imorgon” (du hittar länken till spotify längst ner på sidan). Missa inte att bandet spelar på Kulturhuset Najaden i Halmstad den 28 december.

 

Berätta lite om låtarna. Vem har skrivit dem?

Jag skrev låtarna i somras, specifikt som material till en Beautyrevival. Texterna beskriver hur tiden har gått och de är tänkta som en liten minihistoria om ett band och deras publik och den gemensamma historia och nutid samt framtid som de delar.

På vilket sätt skiljer sig 80-talets Beauty från dagens?

Vi har alla gått genom livet med de bekymmer och glädjeämnen som livet innebär. Vi har mognat och förhoppningsvis blivit bättre människor.

För de som inte vet vilka ni är, hur skulle du beskriva Beautys musik?

Vi är ett poprockband, men det är låtarna som står i fokus. Varje låt vill vi ska vara en egen liten målning att betrakta eller bara uppleva. Framförallt är det positiva budskap som vi vill förmedla. Influenserna är band som The Police, Fleetwood Mac och Eldkvarn.

Varför bestämde ni att släppa nytt material?

Vi gjorde en återföreningsspelning 2012 i Halmstad och det gav mersmak. Nu vill vi göra något som kan visa att vi faktiskt är ett riktigt bra litet rockband. Med nya låtar blir det mer än bara en nostalgitripp. Detta är hittills även den enda musiken av Beauty som finns på Spotify.

Varför just nu?

Mycket 80-tal och många stora band som har kommit upp i vår digra ålder (och äldre) är just nu aktuella med nya turnéer och ny musik.

Vilka är kvar i bandet?

Björn Jingblad, bas; Sven Bertilsson, på sång och gitarr; Thomas Möller, sång och gitarr och Ola Andersson, sång och gitarr. Bengt Jonsson och Hasse Berggren har lämnat bandet. I stället har nya personer tillkommit – i alla fall för spelningen på Kulturhuset Najaden i Halmstad (den 28 december 2018) – Kalle Lönn, keyboard; Carl Persson, trummor.

Vad har du gjort sedan bandet upplöstes?

Jag har jobbat som pianobarsentertainer, bodde i USA några år, jobbat som musiklärare och skrivit musik hela tiden (på spotify hittar du ett flertal låtar skrivna av Sven).

 

Sven Bertilsson i Halmstad Foto: Elisabeth Elle Sandberg

 

Sven i Laholm 3 augusti 1984 Foto: Elisabeth Elle Sandberg

 

Hemma hos Sven i Halmstad Foto: Elisabeth Elle Sandberg

 

Hemma hos Sven i Halmstad. Foto: Stjärnskottet

 

En ytterligare artikel om Beauty

Halmstadsbandet Beauty släpper nya låtar

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.