Halmstadbandet Beauty släpper nya låtar (2018)

Halmstadbandet Beauty är aktuella med ny musik. Den 7:e december släpps en EP, “Idag, Igår, Imorgon”. Senast bandet släppte nytt material var på 1980-talet. Då var bandet att jämföra med Gyllene Tider i popularitet i hemstaden Halmstad. Många minns nog fortfarande låten ‘Marilyn’, som 1982 låg på Sveriges Radios Trackslista ‘Heta Högen’ i fem veckor. Är du nyfiken på hur låten “Marilyn” låter, se länken till en youtube video längst ner på sidan. 

Bandet Beauty bildades 1979 och upplöstes 1984. Det var under den här perioden som Halmstad kallades “Sveriges Liverpool”. Först släppte bandet singeln “She Said”, och därefter “Ikväll”. VeckoRevyn anordnade en popbandstävling som Beauty vann, och som resulterade i ett skivkontrakt med Polygram. Debutalbumet “Entré” kom ut 1982, och efter det gav bandet ut ett flertal singlar. 1982 släpptes även “Marilyn”, den låt som fick allra mest uppmärksamhet. Singeln “Varför Tveka” låg också några veckor på Svensktoppen. Bandet medverkade även i TV-programmet “HIT”, med Bengt Grafström som programledare

Inledningsvis bestod bandet av Sven Bertilsson (sång), Björn Jingblad (bas), Ola Andersson (gitarr), Hans Berggren (trummor) och Bengt Jonsson (piano). Ola hoppade av redan 1980 för att ägna sig åt studier och ersattes av Thomas Möller (som kom från Sydkraft, ett annat bekant Halmstadband). Idag är Ola Andersson tillbaka i bandet, medan Bengt Jonsson inte längre är kvar, inte heller Hans Berggren. Mats “MP” Persson, gitarrist i Gyllene Tider, har stått för mix och mastring av den nya EP:n.

Den som vill höra Beauty spela de nya låtarna live får komma till Foajéscenen Kulturhuset Najaden, Halmstad den 28 december. Bandet senaste liveuppträdande var den bejublade spelningen i Norre Katts Park i Halmstad 2012. Bandet har flera nya låtar på gång, så det är inte otänkbart att det blir en fortsättning med Beauty.

 

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.