Caitlin Palm – Countrypop från Norge

Countryartist Caitlin Palm Norge


Caitlin Palm – Countrypop från Norge


Caitlin Palm är en norsk countryartist inom modern country. I mars kom singeln “DIAMOND (In The Rough)”, och om några månader släpps nästa singel, “Better Off Burned”. Bakom båda låtarna finns musiker från Nashville. I en recension har den brittiska musikjournalisten Sam Lambeth också jämfört Caitlin med Shania Twain.

Pandemin bryter ut

Caitlin har sjungit och arbetat med musik i flera år. Debutsingeln “Go On” kom 2020. Caitlin berättar att “Go On” fick mycket uppmärksamhet, och fick snabbt 50 000 streams på Spotify. Men bara veckor efter singeln utbröt pandemin och alla planer lades på is på obestämd tid.

— Jag bestämde att pandemin inte skulle stoppa mig, istället använde jag tiden till att skriva fler låtar och fortsätta jobba i studion.

Under 2020 kom fem singlar samt albumet “Not Breakable”. Året därpå fyra singlar och hittills i år, singeln “DIAMOND (In The Rough).

Jämförelsen med Shania Twain

Den brittiska musikern och musikjournalisten Sam Lambeth har jämfört henne med Shania Twain.

“…Emotional but energetic, it’s another worthy entry into the diary of a country star that could be Norway’s Shania Twain.”

Caitlin berättar att “DIAMOND (In The Rough)” skickades direkt till henne från Nashville med förhoppningen att hon skulle sjunga den. Bakom låten stod några låtskrivare från Nashville, Shane Grove, Rita Weyls, Kayleigh Delozier och Kristin Denton. “DIAMOND (In The Rough)” är den enda av hennes egna låtar som hon inte varit med om att skriva själv. Låten passerade 4 000 streams på Spotify under första veckan. Den finns också listad på radio i Norge på NRK samt på Prospect Radio och ARC Radio i England. Hon berättar att hennes låtar haft 18 000 radiospelningar världen över. 

 Låten är en riktig girlpower-låt och jag föll direkt för både texten och melodin. Tanken är att låta motgångar ge en motivation att kämpa vidare.

 

Nashville och nya låtar

Caitlin och Frode Martinsen (Velvet Recording) jobbar nu på ett nytt album som ska släppas 2023. Tanken är att Caitlin ska skriva några av låtarna tillsammans med Frode, men även jobba med andra artister och låtskrivare i Norge och USA (Nashville).

Jag hoppas få resa till Nashville nästa år, både för att träffa andra artister, låtskrivare och producenter, men också för att sjunga på kända barer och nattklubbar. Ett besök i Nashville måste planeras noggrant och jag kommer att knacka på viktiga dörrar för att se om möjligheterna till en karriär kan öppnas desto mer. Drömmen är att kunna försörja mig på musik och jag anser mig vara väldigt hängiven i det jag gör. Passionen för musik har alltid varit extremt stor och är också drivkraften i allt jag gör. Det är skönt att äntligen känna att jag är på rätt väg. Tron på sig själv är så viktig och jag hoppas verkligen att speciellt tjejer i modern country kan få ett allt större fäste i genren, även i Europa och Norden.

Caitlin Palm countrysångerska Norge
Foto: Tovita Razzi
Caitlin Palm country Norge
Foto: Karin Palm Johnsen

Några röster om Caitlin

Musikjournalisten Sam Lambeth (Louder Than War) recenserar singeln “Battlefield” (2021)

The Unsigned Reviewer i London recenserar singeln “Chase The Blues” (2020)

“You could be listening to this and immediately you are taken to the deep south of America and the country music heart land of Nashville. The track has a lot of light and shade which makes it so exciting and fresh and Caitlin’s vocals range is amazing.”

Dessutom

Caitlin Palm – “International Breakthrough Artist TOP 10” av Boots Of Europe

Caitlin Palm – “Artist Of The Month” av Boots Of Europe

Här kan du lyssna på Caitlins musik


Fler inlägg på bloggen

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.