Countryduon Thyra om EP:n “Stockholm Tennessee”

Den svenska countryduon Thyra har släppt EP:n "Stockholm Tennessee". Foto Nikola Stankovic
Den svenska countryduon Thyra har släppt EP:n "Stockholm Tennessee" Foto Nikola Stankovic

Countryduon Thyra om EP:n “Stockholm Tennessee”

Thyra består av äkta makarna, Karin Thyr Eriksson och Göran Eriksson. De har hittills släppt tre album, däribland “Nashville Songs & Stories” (2020), och ett 20-tal singlar. Låtarna har streamats miljontals gånger på Spotify. De har bland annat streamat guld och platina för sina tolkningar av Robyns “Dancing on My Own” och Katy Perrys “Firework” samt den egna låten “Since You’ve Been Gone”. Den 13 maj i år kom också en EP, “Stockholm Tennessee”, som består av fem låtar. En av låtarna är “Some People”.

“Vi ville skriva en positiv låt, en reflektion av livet och allt vad det innebär med upp och ner, motgångar och framgångar. Har man levt tillsammans så länge som vi, i 25 år, är det oundvikligt att man inte formar varandra. Vi vågar påstå att vi gör varandra bättre och det är detta som “Some People” handlar om, säger Karin.

Historieberättandet fortsätter vara den röda tråden även på nya EP:n “Stockholm Tennessee”, men “ljudbilden är mer grusig och mindre polerad”, enligt bandet själva. Duon hämtar sin musikaliska inspiration i Nashville och fördelar därför sin tid mellan Nashville och Stockholm. När gränsen till USA återigen öppnades tog det inte lång stund innan Karin och Göran hoppade på ett plan och åkte tillbaka till Tennessees huvudstad.

“Väl hemma skrev vi låtarna “Some People”, “Stockholm Tennessee” och “Living Is All You Know” på endast två dagar. När vi sedan funderade på hur vi skulle komplettera dessa låtar föll allt på plats genom att plocka in en låt vi skrivit tillsammans med Chris Roberts och Jade Bayer, och även en låt med kanadensiska countryartisten Jason Blaine”, berättar Göran.

Karin och Göran berättar att mycket hade förändrats i Nashville sedan de var där senast. Både den förödande tornadon och pandemin hade satt djupa spår. Trots det kokar staden av musik och är en aldrig sinande källa av inspiration.

Thyra finns här Hemsida Spotify Youtube Facebook Instagram TikTok

Thyra har även startat ett samarbete med den svenska countrysångerskan Nora Sahlström. De har tillsammans skrivit låten “Who Am I”, som är Noras andra singel. Se videon till låten här


Listan med svenska artister och band inom modern/alternativ country har delats in i två delar, en lista med namn från A-J och en med namn från K-Ö.

Musiknyheter Country juni 2022

Här är en av mina spellistor med svensk country New Modern/Alternative Country Sweden

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.