Tennessee Tears signas till Jill Johnsons bolag Jimajomo

Tennessee Tears kontrakteras av Jill Johnsons bolag Jimajomo Photo Rickard L Eriksson
Photo Rickard L Eriksson

Tennessee Tears signas till Jill Johnsons bolag Jimajomo

Den 3 juni släppte den svenska countryduon Tenneesse Tears singeln “Do You Still Think Of Me”, en låt som blandar ett modernt Nashville-sound med en svensk popmelodi. Bandet, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson, bildades 2014 i Stockholm. “Do You Still Think Of Me” har duon skrivit tillsammans med Amir Aly, som även står för produktionen. Tenneesse Tears har sedan bandets bildande besökt Nashville ett flertal gånger för att både skriva och spela in musik. Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville.

”This marriage between Nashville and Sweden is gonna be a real eye-opener for people” säger Billy Burnette (Fleetwood Mac) om deras sound.

Jill Johnson om Tennessee Tears

Under våren 2022 var Tennessee Tears förband på Jills vårturné “Havanna Tour”. I samband med releasen av den senaste singeln blev de också signade till Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens bolag Jimajomo. Hittills är det bara Tennessee Tears som är signade till Jimajomo.

“När Kattis, min turnéledare, presenterade Tennessee Tears för mig för första gången så kände jag direkt att den här duon har gjort sin resa och att jag kunde höra den i musiken; de berörde mig med sina röster och melodier. Jag ser så mycket fram emot att få följa dem och hoppas att deras publik kommer tycka lika mycket om den nya singeln som jag gör. Är så glad för denna begåvade duo och deras bidrag till countrygenren i Sverige,” säger Jill Johnson.

Tennessee Tears har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley). Idag har de sin bas i Åseda, Småland, men ser hela Sverige som sitt arbetsfält.

Musiknyheter Country Februari 2023 med Tennessee Tears https://ellesmusikblogg.se/2023/02/musiknyheter-country-februari-2023-2/

Se videon när Tennessee Tears gästar Lotta på Liseberg

Läs mer om Jimajomo

Tennessee Tears på Spotify

Bilden nedan är hämtad från bandets facebooksida

Countryduon Tennessee Tears signas av Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens bolag Jimajomo
Countryduon Tennessee Tears signas till Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens bolag Jimajomo.

Läs på bloggen Countryduon Thyra om EP:n Stockholm Tennessee

Listan med svenska artister och band inom modern/alternativ country har delats in i två delar, en lista med namn från A-J och en med namn från K-Ö

Här är en av mina spellistor med svensk country New Modern/Alternative Country Sweden

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.