Musiknyheter maj 2022

Erik Hillbom släpper debutsingeln "Beautiful Morning"
Erik Hillbom släpper debutsingeln "Beautiful Morning". Foto Linus Karling

 

Musiknyheter maj 2022

 

Artisten Orsakan har släppt singeln “KEPS” (indiepop på skånska med feministiskt perspektiv)

Pia Olofsson, som går under artistnamnet Orsakan, flyttade 2018 från Skåne till Dalarna för att studera på Brunnsviks Folkhögskola. I Dalarna utvecklade hon sitt sound. År 2020 släppte hon debutsingeln “Det handlar ju om dig”. Den 6 maj i år kom singeln “KEPS”. Låten handlar om sexuella övergrepp, ett ämne som hon skrivit om flera gånger. I samband med att hon släppte singeln “Till Dig” 8 maj 2021 anordnade hon även en utställning om sexuella övergrepp.

Hon berättar vad som driver henne

“Livet står ju aldrig still, det gör inte jag heller. Men jag kommer alltid sträva efter att nå människor, med önskan att hjälpa och läka. Det är det som är grejen med musik för mig”

Spotify

Facebook

 

Orsakan släppte singeln "Keps" 6 maj 2022
Orsakan släppte singeln “KEPS” 6 maj

 


 

Erik Hillbom släppte 27 maj debutsingeln ”Beautiful Morning”

Erik Hillbom är född i Gällivare, men bor idag i Umeå. På debutsingeln ”Beautiful Morning” har han och producenten Daniel Berglund sökt efter en svävande och organisk ljudbild som känns hoppfull.

Erik om inspelningen

Musikaliskt var ursprungstanken att göra mer renodlad country, men under arbetets gång utvecklades det till att bli något större. Resultatet blev ett mer svävande, och eget, Västerbottenkust-rocksound med influenser från Tom Petty, och nyare influenser som Tame Impala.

Låten är producerad av Umeåbaserade Daniel Berglund (som tidigare jobbat med bland annat Deportees och Isolation Years) och mixad av Emil Gustavsson (Urban Cone).

Spotify

Instagram

 

 


 

Fler namn kommer snart!

 

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom den här sidan!

 

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 113 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.