Yajna blandar drömsk soul med pop, afrobeats & rap/hiphop

Yajna artist

Yajna blandar drömsk soul med pop, afrobeats och rap/hiphop

Yajna Panes, med artistnamnet Yajna, är en sångerska, låtskrivare, filmproducent med mera. Tidigare i år släppte hon albumet “Formula de Amor”, som är ett samarbete med den svensk-kubanska artisten Thedi Dreams. I den här artikeln berättar Yajna om albumet och nya projekt som är på gång.

Blandar musikstilar på albumet

Nu har Yajna tillsammans med den svensk-kubanska artisten Thedi Dreams släppt albumet “Formula de Amor”. Det är inte bara namnet på ett album, utan även ett gränsöverskridande musikprojekt mellan Sverige och Kuba.

Albumet består av sju låtar med temat kärlek, där lyssnarna får höra alltifrån pop till afrobeats och rap/hiphop. “Formula de Amor” är skrivet som en historia kring en relation som inleds och hur relationen byter skepnad från het passion och allt däremellan, till ett uppbrott för att till sist bli stark och stå på egna ben. Texterna är skrivna på både svenska och spanska. Albumet är inspelat i Sverige och producerat på Kuba av producenten DJ Tihago. I projektet ingår även filmaren och fotografen Joel Aguilar från Kuba.

Yajna vill framförallt pusha för det senaste släppet från albumet, hiphopsingeln “Diosa”.

Det som är coolt med “Diosa” är att jag både rappar och sjunger. Det är en väldigt kaxig låt. Vi har också gjort en cool musikvideo till låten som har visuella effekter med eld och är inspelad i ett dagbrott i Sälen.

Det har släppts två musikvideos i projektet “Formula de Amor”. Båda har producerats av Yajna själv.

Jag har alltid älskat storytelling, och mina ideér får jag utlopp för i musiken och i att göra musikvideos och photoshoots osv.

Tidigare har hon även gjort dokumentärfilmen “WOMAN” som handlar om hennes liv, bland annat om den djupa depression som hon hamnade i efter en separation och en kris i livet. Kärleken till hennes barn, musiken och Gud räddade hennes liv. Filmen kan ses på Amazon UK och US.

Yajna vill med sin musik och konst inspirera och stötta andra som går igenom tuffa perioder i livet. Hon vill visa att oavsett vart du är i livet så kan du alltid följa ditt hjärta och dina drömmar.

 Vill arbeta med förebyggandet av psykisk ohälsa
Yajna brinner för arbete att förebygga psykisk ohälsa och för att inspirera och hjälpa andra, framförallt unga som har det tufft i livet. Hon har själv varit i en djup depression och vill hjälpa andra att ta sig ur psykiskt dåligt mående.

Jag hoppas att i framtiden få jobba mer aktivt med detta, och vet att det finns ett stort behov att belysa och preventivt arbeta med psykisk ohälsa i samhället.

Yajna har flera projekt på gång, däribland ett nytt album.

Just nu skriver jag låtar på både svenska och engelska, som jag planerar att släppa på mitt egna bolag Rising Phoenix Music Group, både med eget material och med collabs.
Hon arbetar också med nya videos, och även med att planera en podcast samt starta ett bolag för att producera rörligt material, Rising Phoenix Entertainment. Hon har även planer på att snart lansera en egen smyckeskollektion.

Låtarna på albumet och vad de handlar om

Projektet är skrivet på både svenska och spanska och och har mynnat ut i två musikvideosläpp, tre singlar och albumet “Formula de Amor” som innehåller samtliga sju låtar nedan.

1. Diosa – singel 3
Handlar om första passionerade mötet

“Diosa” på Spotify
“Diosa” på YouTube

2. Go Down
Handlar om passion som växer och glöden i början av ett förhållande

3. Formula de Amor – singel 2
Beskriver hur kärleken utvecklas och blir romantisk och stark

4. Farlig/Veneno
Handlar om hur kärleken blir ett gift och ett beroende

5. Glas som kraschar
Handlar om hur förhållandet kraschar och går i tusen bitar

6. Kvart i 5 – Singel 1
Här berättar vi om känslan av att vilja ringa sitt ex mitt i natten efter krogen. Man vet att man inte borde, men man gör det iallafall, och det gör ont i hjärtat.

“Kvart i fem” på Spotify

“Kvart i fem” på YouTube

7. Self love
Handlar om hur man går vidare efter ett förhållande och blir stark i sig själv och hittar kärleken till sig själv

Presentation av Yajna och Thedi Dreams

Yajna Panes, med artistnamnet Yajna, är en driven mamma, kreatör, låtskrivare, sångerska, snowboardåkare och hon driver även egna skivbolaget Rising Phoenix Music Group. Hon är född i Stockholm, uppvuxen i Kiruna, och bor nu i Sälen med sina två tonåringar. Hon kommer från en musikalisk familj, där båda föräldrarna höll på med musik. Spotify Facebook & Instagram

Thedi Dreams är en svensk-kubansk artist som när han inte gör musik snickrar. Han har lämnat Stockholm för ett liv på landet där han gör musik, snickrar och åker snowboard. Han blandar rap/hiphop med soul och pop och skriver musik på svenska, spanska och engelska och har hittat ett eget flow och sound. Spotify
Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.