Musiknyheter november 2022 (Maja Kristina)

I Musiknyheter november 2022: Maja Kristina Strömstedt släppte 18 november julsingeln "Someone I Used to Know". Fotograf Ivan da Silva.
Maja Kristina Strömstedt släppte 18 november jullåten "Someone I Used to Know". Fotograf Ivan da Silva

Musiknyheter november 2022

 

Maja Kristina släpper julsingeln “Someone I Used to Know”

Maja Kristina Strömstedt (född 1998) debuterade i september 2018 med singeln “No Fake Love”.  Den skrev hon tillsammans med Christian Fast och Gustav Efraimsson. Producerade gjorde Mike Wise. Idag har låten nära 6,5 miljoner lyssningar på Spotify. Sedan dess har Maja Kristina släppt ett flertal singlar. Den 18 november kom senaste singeln “Someone I Used to Know”. Den här gången i form av en jullåt.

– Jag trodde aldrig att jag skulle skriva en jullåt, helt ärligt. Men så plötsligt i ett virrvarr av känslor fanns den bara där. Det är väl egentligen ingen jullåt i klassisk bemärkelse, mer än att den råkar utspela sig den tiden på året. En tid som ofta förknippas med glädje och gemenskap men som också kan innebära sorg och längtan för många. Folk slutar ju liksom inte göra slut bara för att det är jul.

Maja har skrivit “Someone I Used to Know” själv. Anton Ewald och Henrik Lindström har producerat. För arrangemanget står kompositören Henrik Lindström. Musiken är ackompanjerad av piano och liveinspelade stråkar. Första albumet är planerat att komma 2023. Fram till dess fortsätter Maja att skriva nya låtar i både Sverige och USA. När hon under pandemin inte hade möjlighet att åka USA startade hon också ett samarbete med Jörgen Elofsson, en känd låtskrivare.

Bilderna på Maja Kristina har tagits av Ivan da Silva. 

Instagram

 

 
Om Elisabeth Elle Sandberg 84 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.