Musiknyheter Country December 2022 (Robin Winther)

Countryartisten Robin Winther släppte 2 december EP:n "Handpicked
Countryartisten Robin Winther släppte 2 december EP:n "Handpicked"

Musiknyheter Country December 2022

Robin Winther släpper EP med countryfavoriter

Robin Winther debuterade som countryartist i juni 2021, då med singeln “Lone Country Night”. Sedan dess har det kommit tre singlar till. Den 2 december kom hans första EP med den passande titeln “Handpicked”. EP:n innehåller fem covers med några av Robins absoluta favoritlåtar. Bland dessa finns det två med Alan Jackson. En är “Chattahoochee” (skriven av Alan och Jim McBride, släpptes 1992). Den andra är “Freight Train” (skriven av Fred Eaglesmith, släpptes 2010). “Every Little Honky Tonk Bar” framfördes första gången av Georg Strait (skriven av George, Bubba Strait och Dean Dillon, släpptes 2019). Den äldsta låten på Robins EP är “Lookout Heart” som Coy Jackson spelade in på 1960-talet (skriven av Lila Duncan, släpptes 1966). Förutom dessa fyra låtar finns det också en av den svenska artisten Daniel Norgren, “Whatever Turns You On”. Den kom 2013. 

Jag har försökt vidareutveckla varje låt till något nytt och spännande och det är en personlig skiva som speglar det jag gillar att lyssna på och spela just nu. Det är en bredd med allt från klassisk amerikansk 90-tals-country till 50-tals-country och lite svensk americana. Jag har försökt behålla livekänslan i låtarna och stoppat in ett helt gäng solon.

Robin har också precis släppt en video med “Lookout Heart” som han spelade in live i en lokal saloon utanför Stockholm. 

Lyssna och läs mer om Robin här

Hemsida

Instagram

Facebook

Länk till olika streamingtjänster

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.