Här bor invånarna som är mest intresserade av Melodifestivalen

Melodifestivalen betting

Här bor invånarna som är mest intresserade av Melodifestivalen

Snart inleds 2023 års upplaga av Melodifestivalen. Störst intresse för att söka online efter Melodifestivalen har invånarna i Halland och Västerbotten. Det visar en undersökning av Betting.se som har analyserat data från Google.

Sett över de senaste fem åren har det generella sökintresset för Melodifestivalen minskat något, omkring 10 procent. Flest antal sökningar gjordes 2019.

De län som har haft det största sökintresset under femårsperioden, enligt data från Google Trends, är Halland, Västerbotten, Värmland, Östergötland och Västra Götaland.

– Överlag är det ett extremt stort intresse för Melodifestivalen hos den svenska befolkningen, säger Leopold Neurath, spelexpert på Betting.se.

Störst skillnad i intresset nu jämfört med 2018 är det i Dalarna och Jämtland, som båda ökat omkring 30 procent. I Norrbotten, Värmland, Halland och Blekinge är trenden den omvända, där har sökintresset minskat med mellan 30-40 procent.

Den första deltävlingen i årets upplaga är i Göteborg på lördag innan evenemanget kommer till Linköping, Lidköping och Malmö. Därefter blir det semifinal i Örnsköldsvik och final på Friends Arena i Stockholm.

Förhandsfavoriterna till segern är Loreen, Maria Sur, Jon Henrik Fjällgren och Kiana.

– Det är näst intill omöjligt att förutspå vem som ska vinna bara genom att titta på artisterna, innan vi har hört låtarna. Ofta kan välkända artister överskattas av spelbolagen på förhand, säger Leopold Neurath.

TOPP 5 – Hela landet

SÖKINTRESSE, 0-100

Halland

100

Västerbotten

100

Värmland

99

Östergötland

98

Västra Götaland

96

TRE I BOTTEN – Hela landet

SÖKINTRESSE

Norrbotten

76

Gävleborg

76

Västmanland

77

 

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Norinder, PR-konsult, 56K digital, andreas.norinder@56kdigital.se

Leopold Neurath, Product owner, Raketech, leopold.neurath@raketech.com

Betting.se är en community om spel där både experter och användare delar med sig av speltips, nyheter och recensioner av oddsbonusar. Här hittar du de senaste nyheterna inom betting och dagliga rekar. Allt är skapat av riktiga spelare med passion för betting.

 
 
 
Om Elisabeth Elle Sandberg 119 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.