Musiknyheter Country Februari 2023 (Tennessee Tears, Robin Winther, Alex Westin)

Den 3 februari släppte Alex Westin singeln "For A Little While"
Den 3 februari släppte Alex Westin singeln "For A Little While"


Musiknyheter Country Februari 2023


Alex Westin släpper singeln “For A Little While”

Alex är en låtskrivare och countryartist från Stockholm. Den 3 februari släppte han singeln “For A Little While”. Det är en låt om hur kärlek kan kasta om hela ens liv och få en att se saker på ett helt nytt sätt. Alex har influerats av sin pappa som lyssnat mycket på Zac Brown Band. Deras debutalbum “The Foundation” gick på repeat på bilradion under hans uppväxt och “det var omöjligt att värja sig”. Hans egen musik är mycket influerad av moderna Nashville-akter som Russel Dickerson och Thomas Rhett, injicerad med en släng svenska popmelodier.

“For A Little While” är producerad av Robin Ahnlund (Robin Winther). Detta är inte första gången som de har arbetat tillsammans. Alex har bland annat varit med och skrivit Robins “County Line” och “Moments”. 

Instagram Spotify

Tennessee Tears medverkar i Melodifestivalen

Countryduon Tennessee Tears, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson, medverkar i Melodifestivalen 11 februari. De tävlar med låten “Now I Know” som de har skrivit tillsammans med Thomas Stengaard och Anderz Wrethov. Den nära vännen Erik Segerstedt (från Idol och E.M.D) körar bakom scenen. Jonas har tidigare spelat med bland annat E.M.D, Loreen och Markoolio.

Tennessee Tears tävlar i Melodifestivalen med låten “Now I Know”Robin Winther är aktuell med singeln “Lucky”

Robin Winther är en countryartist från Uppsala som sedan debuten 2021 har släppt tre singlar och två EP. Han har bland annat varit finalist i P4 Nästa, spelats på Go Country, P4 och radiostationer runt om i världen.


Om nya låten

“Lucky” är Robin Winthers fjärde singel. Han blandar återigen traditionell country och pop. Låten handlar om att ta sig igenom tuffa tider med hjälp av vänner och kärlek – och att ha lite tur längs med vägen. Medverkande på låten är bland annat Nicke Widén på pedal steel (spelar på låtar med över 25 miljoner streams). En annan är gitarristen David Henriksson, som under sin tid i Nashville turnerade med några av de största countryartisterna, däribland Luke Combs, Tracy Lawrence och Tracy Byrd. Robin står själv bakom musikproduktionen från musikstudion som drivs i centrala Stockholm.

Under 2023 ligger fokus på att skriva ny musik och att spela live. Följ Robin Winther på sociala medier för att inte missa det senaste. Kika gärna in på hemsidan för att se var han spelar nästa gång.

Robin Winther är aktuell med singeln “Lucky”. Foto: Lukas Eriksson


Instagram Facebook Spotify YouTube Hemsida

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.