Musiknyheter Country Juni 2023 (Jake Lindholm, Robin Winther, Ellinor Springstrike, Martin Almgren)

Musiknyheter juni 2023. Countryartisten Martin Almgren är aktuell med singeln “Reach My Goal”.
Martin Almgren är aktuell med singeln “Reach My Goal”.


Musiknyheter Country Juni 2023Martin Almgren aktuell med singeln “Reach My Goal”

Den före detta vinnaren av idol 2015 Martin Almgren har släppt en ny singel, “Reach My Goal”.

Att sätta upp mål att sträva mot är något de flesta av oss gör. Vissa mål är kanske bara drömmar, andra är mer realistiska och nåbara. Vissa mål har också en tendens att ständigt ändras, flyttas fram och till slut göras ouppnåeliga, tills man slutligen inser att det är inte målet i sig utan vägen dit som är själva målet.

Martin Almgren

Martin Almgren fick sitt stora publika genombrott 2015 när han medverkade i och vann Idol. Samma år släppte han debuten “Can’t Hold Me Down”, som blev en stor framgång och där titelspåret till dags dato streamats närmare 7 miljoner gånger.

Martin medverkade i Bingolotto lördag den 10 juni.

FACEBOOK | INSTAGRAM | TIKTOK | SPOTIFYRobin Winther har släppt singeln “Caught in the middle”

“Caught in the middle” är den senaste singeln från Robin Winther. Det är den femte i ordningen, utöver dessa har han släppt två EP’s. Den nya låten är en mer bluegrass och americana-inspirerad låt än de tidigare. Den speglar smärtan och komplexiteten vid separation och kärlek.

“Caught in the middle” är inspelad i Robins studio i Stockholm. Han har mixat och producerat själv. På låten spelar några av de främsta musikerna i landet i den genren, däribland Niklas Widén (Dobro) och Jens Koch (Banjo). De är även med Robin live och spelar. För att maximera den organiska känslan är också en riktig stråkkvartett (skriven av Anton Dromberg) inspelad.  

“Caught in the middle” släpptes 9 juni 2023

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I TikTok I Spotify

Robin Winther har släppt en ny singel, "Caught in the middle".
Jake Lindholm aktuell med singeln “Favorite Song”

Jake Lindholm är tillbaka med singeln “Favorite Song”. Låten är skriven av Jake, Andreas Eriksson (som också har producerat) och Kata Sykes (Nashville). Soundet är modernt och upplyftande, även om texten i sig berättar historien om en break-up. Under 2023 gör Jake flera spelningar i bland annat Tyskland, besök hans hemsida för att se alla spelningar som är på gång!

“Favorite Song” släpptes 16 juni 2023.

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I TikTok I Spotify

Ellinor Springstrike om nya singeln “How I Love You”

Ellinor Springstrike är en svensk countryartist och låtskrivare från Umeå. Det senaste från Ellinor är singeln “How I Love You” som kom 8 juni 2023. Låten är skriven av Thomas Parton och Briana Lorraine Tyson, och producerad av Amir Aly. Den sistnämnda har arbetat med flera svenska countryartister, däribland Jill Johnson.

“Att säga att jag är exalterad över att släppa ‘How I Love You’, är en underdrift. Amir har verkligen förstått vem jag är och vad jag vill uppnå. Arbetet med singeln och sättet vi har närmat oss min sång är väldigt annorlunda än vad jag har varit med om tidigare. Han har lyckats få mig att sjunga på ett sätt jag inte visste jag kunde och när jag lyssnar på den färdigproducerade låten så hör jag verkligen Ellinor, jag hör mig! ‘How I Love You’ är min mest personliga singel hittills och genom det här släppet kommer mina lyssnare absolut lära känna mig mer. Från mitt hjärta och från min själ.”


Ellinor Springstrike

“How I Love You” släpptes 8 juni 2023

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I Spotify

Läs fler “Musiknyheter Country”

Musiknyheter Country Maj 2023 (Tennessee Tears, Landet, Stella Adee)

Musiknyheter Country April 2023 (Erika Jonsson, Emma Svensson, Alex Westin, Cicci Landén)

Musiknyheter Country Februari 2023 (Tennessee Tears, Robin Winther, Alex Westin)

Musiknyheter Country Januari 2023 (Thyra & Emma Svensson)


Countryduon Thyra berättar om EP:n “Stockholm Tennesse”

Tennessee Tears signas av Jill Johnson


Se samtliga publicerade artiklar på bloggen, gå till Arkiv

Elles Musikblogg har nu också en YouTube-kanal. I en kort video berättar countryartisten Robin Winther om låtarna på den EP “Moments” som han släppte 14 januari.

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.