The Moniker tillbaka med singeln “Halleluja”

The Moniker

 

The Moniker tillbaka med singeln “Halleluja”

 

Den 23 juni släppte The Moniker, eller Daniel Karlsson som han egentligen heter, singeln “Halleluja”. Detta är hans första musiksläpp under 2023 som The Moniker. Daniel medverkade i Idol 2007, där han kom på fjärde plats. Några år senare, 2011 medverkade han i Melodifestivalen. Många minns förmodligen hans tävlingsbidrag Oh My God. Den låten har idag nära 10 miljoner lyssningar på enbart Spotify. 


Anledningen till att jag släpper nåt överhuvudtaget är mina musikanters förtjänst. Vi brukar spela upp demos för varandra när vi är på vägarna och mina tar liksom aldrig slut. De brukar vara på mig ”vafan varför sitter du på allt det här för? Ut med skiten!”. Funderar till och med på att kalla plattan för det, iallafall som en undertitel “YES BOX ALRIGHT (Ut med skiten!)”


Han berättar att låten började som en kul grej. Han gjorde ett beat som han sedan skrev lite rim till.


Money money money är ju till och med en hälsning till Fugees för den som har koll på det. Efterhand kände jag att jag kanske borde göra nåt riktigt med den. Så jag plockade bort det hiphopiga och lade till lite ackeguror, flöjt och så vidare. Hade ett koppel refränger som jag valde bland och eller så lät jag en kompis som jag litar på att välja. Sen flöt det på rätt smidigt med texten. Lite samhällskritisk om man vill lyssna med det örat och ganska ofiltrerad överlag. Jävligt kul skriva på svenska och dessutom så många ord. Inte kul lajv dock.


The Moniker driver också sidoprojektet “Dick Spacey” tillsammans med författaren Hans Forsell. Inom projektet har det hittills släppts tre singlar, samtliga har kommit under 2023. Den senaste är “Lust and Desire” som kom 16 juni, och tanken är att det ska komma en EP “The Space Between Us” längre fram.


”For me this project is somewhere in-between indietronica and pop, with lots of other flavors in it. Mostly green.”


Det är inte bara Dick Spacey som släpper nytt innan årets slut. The Moniker ämnar också släppa två nya låtar på engelska.


The Moniker medverkade i Bingolotto 17 juni 2023

Dick Spacey Spotify I Hemsida (samma som The Moniker)

Facebook I Instagram I Hemsida I Spotify
Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.