Cicci Landén har släppt sitt tredje album “The Sands Of Time”

Cicci Landén har släppt sitt tredje album "The Sands of Time". Foto: Kajsa Stina Romin
Cicci Landén har släppt sitt tredje album "The Sands of Time". Foto: Kajsa Stina Romin
 

Cicci Landén har släppt sitt tredje album “The Sands Of Time”

 
Countryartisten Cicci Landén släppte sitt tredje studioalbum, “The Sands of Time”, 10 november 2023. Albumet har producerats av Amir Aly. Cicci utsågs nyligen också till “Female Singer Of The Year” vid Texas Sounds International Country Music Awards 2023. Hennes musik kan beskrivas som en blandning av country, blues & singer/songwriter. 
 

Albumet innehåller låtar som släppts under de senaste åren, men också helt nytt och tidigare outgivet material. Här berättar Cicci om de nya spåren:

 
Green Wicket Gate” – handlar om ett samtal som skedde vid den gröna grinden, det fick mig att önska att man kunde spola tillbaka tiden och börja om på nytt. Den tusenåriga eken som har stått pall för så mycket och fortfarande står kvar blir en symbol för att då vi inte kan gå tillbaka så får våra erfarenheter ge oss styrkan att gå vidare.
 
A Word Of Kindness” – berättar om min oro över att våra medmänskliga värderingar har försvagats, jag ser en likgiltighet som gör mig väldigt ledsen. Vi måste se varandra och allas lika värde, vara en hjälpande hand och förstå att ett enda lite vänligt ord kan betyda så otroligt mycket.
 
“The Stranger” – beskriver ett möte med en främling som öppnar upp till känslor och om en lust av att ge sig in i något man egentligen inte borde. Eller?
 
 
Cicci har skrivit alla låtar på albumet förutom hennes tolkning av “Have A Little Faith In Me” som är skriven av John Hiatt
 
 
 
 
 

Cicci Landén utsågs till "Female Singer Of The Year” vid Texas Sounds International Country Music Awards
Cicci Landén utsågs till “Female Singer Of The Year” vid Texas Sounds International Country Music Awards. Bilden är hämtad från Ciccis Facebook.

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.