Countryduon Thyra släpper singeln “Hurt Me”

Thyra har släppt singeln "Hurt Me"

Countryduon Thyra släpper singeln “Hurt Me”

Den svenska americana och countryduon Thyra är aktuella med singeln “Hurt Me”. Duon, som består av det äkta paret Karin Thyr och Göran Eriksson, åker på en miniturné i vår. Till hösten släpps EP:n “Songbird Lane”, som är en förlängning av senaste EP:n “Stockholm Tennessee”.

“Hurt me” som trots namnet är en positiv sång om att resa sig och gå vidare. 

För många år sedan, när vår familj bodde en längre tid i Nashville blev vi ständigt ombedda att sjunga och spela hela familjen tillsammans. Då satte sig Karin ned och på mindre än en kvart föddes låten som sedan dess blivit lite av familjens signaturlåt.

Singeln är inspelad på Färingsö i deras studio med bland annat den goda vännen Mark Evitts, Nashville.

Marks fantastiska fiolspel genomsyrar hela låten och länkar samman vårt uttryck med den amerikanska söderns i det vi brukar kalla “Swedicana”.

Den 15 mars besökte Thyra Musikplats Stockholm. Den 17 mars spelade de Kulturoasen i Uppsala, där de blandade musiken med personliga berättelser från Nashville. 

I mars medverkade de också i BBC’s radiodokumentär om countrymusikens spridning i världen.

 

 

 

 

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I TikTok I Spotify

Läs på bloggen Countryduon Thyra om EP:n “Stockholm Tennessee”

 

Countryduon Thyra

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.