Jamie Meyer på Lindboms Akterdäck 2017

Jamie Meyer 2017

Jamie Meyer på Lindboms Akterdäck, Stockholm 20 juli 2017. Foto Elisabeth Elle Sandberg

Jamie var även förra året gästartist på Lindboms Akterdäck. På M/S Birger Jarls akterdäck (fartyget som ligger vid Stadsgårdskajen, precis intill Fotografiska) arrangerar Lasse Lindbom spelningar i år igen.

På ett soligt akterdäck verkade både Jamie och publiken trivas. Spelningen inleddes med Bon Jovi´s ‘Who Says You Can’t Go Home’ , därefter en snygg övergång till hans egna ‘Can´t Stop Now’. 

Liveversionen av ‘Nothin on You’ (Jamie Meyer/Bridgette Tatum), som var med på den EP som släpptes tidigare i år, har öppnat mina ögon för låten. Jamie har en fantastisk röst, vilket märks när han gör låten live. Han är inte heller feg med att utnyttja sin röst, som kanske är hans starkaste tillgång.

Hans version av ‘Walking in Memphis’ är underbar. Originalversionen är skriven av Marc Cohn, men det är Chers version som jag har hört tidigare. 

John Farnhams låt You´re the voice’ är en annan favorit bland de covers som han spelade.  

Jamies och Sarah Derrs engelska översättning av Tommy Nilssons stora hit ‘Dina färger var blå’ verkade gå hem hos publiken. På engelska heter den ‘Memories with You’. Låten är starkt förknippad med Tommy Nilsson, och valet att översätta och spela den får nog kallas modigt. Men den är fin även i Meyers och Derrs engelska översättning. 

Han spelade även ‘If Heaven Had a Number’ (Jamie Meyer/Greg Crowe) en ballad som ännu inte har släppts.

Jamie Meyer, Lindboms Akterdäck 2017 Foto Kjell Bergman
Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.