Jamie Meyer spelade nya låtar på Djurönäset

Jamie Meyer, Sjöboden, Djurönäset juli 2018

Jamie Meyer på Skärgårdskrogen Sjöboden, Djurönäset 26 juli 2018

Man önskade att spelningen aldrig skulle ta slut, men efter några svettiga timmar i stekande sol var det över för den här gången. Detta var Jamies första spelning i Stockholm sedan han och Micke Haglund spelade på John Scotts Pub för sex månader sedan.

En av höjdpunkterna under kvällen var att lyssna på sex nya, outgivna låtar, varav en av dem, ‘Safe to Say’ kommer att släppas som singel i höst. Låten har skrivits tillsammans med Keith Dozier, en musiker och låtskrivare som främst verkar i Nashville. Håll utkik efter ‘Safe to Say’ på spotify (se länk längst ner i den här artikeln till Jamies artistkonto).

Ett annat favoritmoment var att återigen få höra Bruce Springsteens ‘Lonesome Day’. Det var under hösten 2017 som han framförde den här låten i en hyllningskonsert för Springsteen i Nashville. Jag har aldrig själv varit ett stort fan av Bruce. Det är roligt att i videon se Jamie göra ett helt framträdande utan att hänga en gitarr över axeln. Det är alltså så här det skulle se ut om han varit medlem i ett band. Uppmärksamma framförallt hans energi på scenen. Här hittar du videon https://youtu.be/6qE0n92cQv8.

Under våren 2018 signerade Jamie ett låtskrivaravtal med Nashville-baserade Dan Hodges Music samt Roasting House Music, som ägs av Anders “Theo” Theander. Det har gått bra för videon till låten ‘Nothin on You’. Den har i 13 veckor i rad legat på Taste of Country’s video topplista.

I september-oktober spelar Jamie i Nashville. Han besöker Norge i slutet av oktober och därefter är han tillbaka i Sverige med bland annat spelningar i hemstaden Göteborg och på John Scotts Pub, Stockholm (21-22 december). Besök hans hemsida för mer info om kommande spelningar www.jamiemeyer/net

 

Jamie Meyer på skärgårdskrogen Sjöboden, Djurönäset 26 juli, 2018. Foto Elisabeth Elle Sandberg

 

Sjöboden juli 2018. Foto Kjell Bergman

 

På Skärgårdskrogen Sjöboden backades Jamie upp av Andreas Rydman. Den här bilden och den första i artikeln tillhör Jamie.

 

Notera att det finns en kategori på bloggen med artiklar om Jamie.

Här är två inlägg från bloggen

https://ellesmusikblogg.se/2017/07/jamie-meyer-pa-lindboms-akterdack-juli-2017/

https://ellesmusikblogg.se/2017/05/john-scotts-pub-stockholm-maj-2017/

 

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.