Sandra North om nya EP:n & livet som countryartist i Los Angeles

Sandra North
Sandra North

Sandra North om nya EP:n och livet som countryartist i Los Angeles

Sandra North startade sin artist karriär när hon flyttade till Los Angeles, Kalifornien, vintern 2015. Uppvuxen i småstaden Trosa, Sverige, förälskade hon sig totalt i countrymusik så fort hon satte fötterna i USA. Hennes debutsingel “Try Again”, som släpptes under hösten 2019, och de två efterföljande singlarna “Same Story ‘Bout a Broken Heart” och “You” från 2020, har spelats på radio i Europa, Australien och Skandinavien.

Under det senaste året har artisten fortsatt sitt nära samarbete med producenten och låtskrivaren Juan Abella för att färdigställa hennes första EP, som äntligen ser dagens ljus sista dagarna av augusti. “Long Time Coming” kombinerar element av modern country/pop med inslag av klassisk rock, influerad av artister såsom Miranda Lambert, Carrie Underwood och The Band Perry.

Berätta om nya EP:n?

— Släppa en skiva är något jag bara kunde drömma om som liten tjej hemma i Trosa. Jag är så otroligt stolt över mig själv och så tacksam till alla som hjälpt mig komma så här långt. Vi har jobbat hårt på att få dem här låtarna klara nu, och det är en process som tagit ungefär 2 år så det är en enorm lättnad att äntligen få dela dem med världen. Låtarna bjuder på en väldigt personlig resa för lyssnaren då jag alltid skriver om mitt eget liv och mina erfarenheter. Jag skulle vilja säga att det är en kompilation av historier om mycket kärlek, känslor och heartbreak samt längtan och viljan att drömma stort! Titeln på skivan kändes bara självklar, jag har väntat en livstid på det här ögonblicket.

Hur är det att vara countryartist i LA? Och att vara från Sverige?

— Jag skulle nog säga att det finns mera country här i LA än vad jag först trodde. Los Angeles är väl främst en känd scen för hiphop eller rock med tanke på Sunset Strip och alla legendariska rockklubbar men åker man utanför stan lite så hittar man flera country barer också. Vill man nätverka så finns det många lokala countryartister också som man snabbt lär känna och håller koll på. Jag hade turen via skolan att träffa lärare som också var turnerande musiker på heltid, som tog sig an rollen som mentor och guidade mig i yrkeslivet därefter. Att vara svensk countryartist är bara roligt också! Man får alltid frågan om hur det kom sig att man valde just den musiken.

Hur är det vara countryartist i Sverige?

— Ärligt talat så har jag inte testat vingarna i Sverige ännu. Jag har skapat en del kontakter under senaste året då mycket event och spelningar har varit online istället. Jag fick till exempel äran att göra en streamad spelning här från Hollywood för Sveriges West Coast Country Festival sommaren 2020, jämte artister såsom Jamie Meyer, Jay Smith och Sentiment Falls. Det var otroligt roligt och stort för mig som artist. Jag har även lyckats få två stycken förstaplaceringar på P4 Sörmlands Topp 5 lista med mina singlar “Try Again” och “You”, senaste stannade hela 17 veckor. Jag är otrolig tacksam för allt stöd Sverige visat trots att jag inte varit verksam på plats så att säga ännu. Förhoppningsvis får jag komma och spela live snart också!

Hur länge planerar du att stanna i LA?

— Det är den stora frågan! Det är jättesvårt att planera och säga något säkert. LA är mitt andra hem och jag kommer alltid älska den här staden men man måste också fortsätta pusha sig själv och utvecklas. Vi får helt enkelt se vad framtiden bringar och vart musiken tar mig.

Har du besökt Nashville?

— Åh, det står först på min bucket list! Har tyvärr inte lyckats besöka Nashville än. Jag längtar ihjäl mig och har många vänner som följt musiken dit. Jag har även jobbat på håll med en producent och mixing engineer därifrån på två av mina låtar. Jag hoppas kunna åka dit snarast möjligt. Magkänslan säger att jag kommer älska det!

Sandra North

 


Läs mer om svensk country
Listan med svenska artister och band inom modern/alternativ country har delats in i två delar, en lista med namn från A-J och en med namn från K-Ö.

Här är en av mina spellistor med svensk country New Modern/Alternative Country Sweden

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.