Musiknyheter Mars 2022

Frida Braxell ny singel
Frida Braxell släpper nya singeln "Långt eller ingenstans" 25 mars. Foto Stina Stjernkvist

Musiknyheter mars 2022

Caitlin Palm (modern/alternative country)

Caitlin, en pop-country artist från Norge, släppte 11 mars singeln “DIAMOND (In The Rough)”. Låten skickades till henne från Nashville med förhoppningen att hon skulle spela in den. Låtskrivarna är Shane Grove, Rita Weyls, Kayleigh Delozier och Kristin Denton. Den brittiska musikjournalisten Sam Lambeth har tidigare också jämfört Caitlin med Shania Twain.

Längre inlägg Caitlin Palm: Countrypop från Norge

Abian (EDM)

Den svenska EDM-artisten Abian släppte 18 mars en cover av Eurythmics hitlåt “Sweet Dreams (are made of this)”. Detta är den fjärde singeln från honom. Ny singel kommer i maj.

Tidigare inlägg Abian släpper musikvideon till debursingeln “Go with the Flow”!

Frida Braxell (pop)

Den 25 mars släpper Frida singeln “Långt eller ingenstans”. En låt hon beskriver som “nostalgidoftande sommarpop”. Den handlar om att drömma sig bakåt till en tryggare och bättre tid. Den som donerar till en välgörenhetsorganisation som stöttar Ukraina mellan 18-24 mars får förhandslyssna på nya singeln. Ny singel med Frida kommer i mitten av maj!

Hennes konto på Spotify hittar du här!

Ronia (pop)

Ronia följer upp debuten “ghost” med den lika starka “the other side”. Hon är 21 år och både skriver och producerar redan fantastisk musik. Det är mörk, suggestiv pop. Ronia berättar om inspirationen till låten:

“the other side” är inspirerad av min favoritfilm och bok ‘Coraline’. Precis som filmen skildrar den här låten att saker ibland kan verka lovande i början, men att de i slutändan ändå visar sig vara ruttna. I det här fallet är den andra sidan av ett till synes perfekt förhållande egentligen precis tvärtom”.

Om du inte använder Spotify, kan du istället lyssna på Ronias båda låtar på YouTube. Det finns även en akustisk version av “ghost” på Spotify och YouTube samt en liveversion av “ghost” på YouTube (se nedan).

Fler artiklar på bloggen

Musiknyheter april 2022

Bilder från 1980-talet: D-A-D (före detta Disneyland After Dark)

Mest lästa inlägget på bloggen

Lista med svenska artister och band inom modern/alternativ country

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.