Musiknyheter April 2022

BINA spelar pop och hon har nu gett ut en ny singel "Northern Lights"

Musiknyheter april 2022

 

Jill Johnsons Havanna Tour är igång (country, countrypop)

Jill Johnson har inlett en längre turné runt om i Sverige. Nya spelningar läggs till hela tiden. Se datum och plats för spelningarna i länken nedan. Förband är den svenska countrypopduon Tennessee Tears som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson.

 

BINA släpper singeln och videon till “Northern Lights” (pop)

BINA är född och uppvuxen i Uppsala, men bor sedan tre år tillbaka i Stockholm. Den 8 april släppte hon singeln “Northern Lights” och 10 april är det releasespelning på Reginateatern i hemstaden Uppsala. Nyligen skrev BINA kontrakt med ett oberoende, svenskt musikbolag, COMEDIA. Den engelska musikbloggen Nordic Music Central (se nedan) premiärvisade musikvideon för några dagar sedan. Samtliga scener har filmats av Peter Rosen, Lappland Media. Musikvideon är inspelad i Norrland. En ytterligare låt med BINA har släppts under 2022, “Masks of Comedy”.

 

World Video Premiere: BINA (Sweden) – Northern Lights (single)

 

Jazzsångerskan Canilla Enskär släpper singeln “Du för mig” (jazz)
Canilla Enskär, en jazzartist från Knivsta, släppte 14 april singeln “Du för mig”. Låten heter i original “Concrete and Clay” och är skriven av Tommy Moeller och Brian Parker från den brittiska gruppen Unit 4 + 2. Den låg etta på topplistorna 1965.


Canilla berättar

“Låten hade från början en mer stillsam semi-akustisk stil, men fick med tiden en mer latinamerikansk klang. Vår version, som jag hoppas att ni ska gilla, är en bossanova/jazzversion av originalet med text på svenska.

Musikarrangemang och produktion av Ulf Holmberg, Space Place Records”. LyssnaSpotify eller YouTube.

 

Jazzsångerskan Canilla Enskär släpper singeln Du för mig
Jazzsångerskan Canilla Enskär

 

 

 

Nedanstående inlägg är det mest lästa på bloggen

Lista på svenska artister och band inom modern/alternativ country

 

Fler inlägg på bloggen

Musiknyheter mars 2022

Patrik Henzel i Nasa “Imperiet är oslagbara” (1986)

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.