Cecilia Kallin & countryartisten Joel Nunez har släppt ny musik

Cecilia Kallin, före detta medlem i tjejgruppen Timotej, och countryartisten Joel Nunez har släppt den gemensamma singeln "Wait for Me". Joel har tidigare bland annat släppt låtar med Shirley Clamp och Doug Seegers. Han har också turnerat med Chris Kläfford. Foto: Oscar Nilsson
Cecilia Kallin, före detta medlem i tjejgruppen Timotej, och countryartisten Joel Nunez har släppt den gemensamma singeln "Wait for Me". Joel har tidigare bland annat släppt låtar med Shirley Clamp och Doug Seegers. Han har också turnerat med Chris Kläfford. Foto: Oscar Nilsson


Cecilia Kallin & countryartisten Joel Nunez har släppt singeln “Wait For Me”


Cecilia Kallin, före detta medlem i tjejgruppen Timotej, har tillsammans med countryartisten Joel Nunez släppt den gemensamma singeln “Wait For Me”. Låten handlar om nära vänskap, kärlek och att alltid finnas där för varandra. Duon vann nyligen “P4 Nästa” i Västerbotten.


Countryartist med annorlunda bakgrund

För att vara en countryartist verksam i Sverige har Joel minst sagt en annorlunda bakgrund. Han föddes i Puerto Rico, men flyttade till USA redan som ettåring. Hans pappa arbetade politiskt mot diktaturen Kuba, där han fängslades och tvingades fly till USA genom att simma till den amerikanska flottbasen Guantanamo. Föräldrarna blev därefter missionärer och har bott i både Peru och Chile. Joels uppväxt har påverkat honom på flera sätt och han har en stark önskan att ge tillbaka, både genom handling och sitt artisteri. Han utbildade sig inom musik i Miami och 2014 hamnade han i Skellefteå. Under det senaste året har Joel spelat in duetter med artister som Shirley Clamp och Doug Seegers. Han har även turnerat med Chris Kläfford. 


Från Timoteij till soloartist

Cecilia, ursprungligen från Falköping, slog igenom som sångerska och gitarrist i popgruppen Timoteij. Med en blandning av folkmusik och pop, fick de ett genombrott i Melodifestivalen 2010 med låten “Kom”. Efter genombrottet följde år av mycket turnerande fram till 2016 då bandet valde att gå skilda vägar. Två år senare debuterade Cecilia som soloartist med singeln “Runaway” och har sedan dess gett ut en EP och flertalet singlar i eget namn. Hon är också en etablerade låtskrivare som skrivit musik till andra artister. I juni ger Cecilia ut EP:n “Cloud 9” som bland annat innehåller nya singeln “Wait For Me”.

“Att mixa pop med folkmusik är något som ligger mig varmt om hjärtat ända sedan Timoteijtiden. I “Wait for Me” finns även mycket av Joels country- och americanainfluenser, vilka ger den där extra energin och drivet som jag är svag för”

—  Cecilia Kallin, tidigare medlem i Timoteij och soloartist sedan 2016

MUSIKTIPS! Joel har spelat in ett album med kända låtar. Lyssna på “Songs That I Love, Vol 2” här


Joel Nunez, sociala medier

Facebook I Instagram I Spotify


Cecilia Kallin, sociala medier

Facebook I Instagram I Spotify


Mer Country på bloggen

Musiknyheter Country Juni 2023 (Martin Almgren, Robin Winther)

Musiknyheter Country Maj 2023 (Tennessee Tears, Landet, Stella Adee)

Musiknyheter Country April 2023 (Erika Jonsson, Emma Svensson, Alex Westin, Cicci Landén)

Musiknyheter Country Februari 2023 (Tennessee Tears, Robin Winther, Alex Westin)

Musiknyheter Country Januari 2023 (Thyra & Emma Svensson)

Countryduon Thyra berättar om EP:n “Stockholm Tennesse”

Tennessee Tears signas av Jill Johnson


Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.