Musiknyheter Country Maj 2023 (Tennessee Tears, Landet, Stella Adee)

Countrybandet Landet har släppt singeln


Musiknyheter Country Maj 2023

 

Landet tolkar Sting på nya singeln “Min brors gevär”

Countrybandet Landet släpper en svensk version av låten ”I Hung My Head” av artisten Sting. Den svenska titeln är “Min brors gevär”. Låten tar upp ett aktuellt ämne, skjutvapenvåld. Trots att texten speglar en gammal tid, är temat tyvärr forfarande aktuellt. Henrik, som har översatt låttexten till svenska, svarar på två frågor.

Vad är det svåraste med att tolka en låttext? 
Om man vill vara trogen originaltexten så är det svåraste att ligga så nära originalet som möjligt, men ändå anpassa texten till svenska förhållanden utan att tappa rytmen i texten.

Hur var det att översätta en av Stings låtar?
Jag har älskat låten sedan jag hörde Johnny Cashs version på skivan American IV: The Man Comes Around (1999). Visst känns det läskigt att ge sig på låten efter dessa giganter, men jag tycker så mycket om låten och kunde inte släppa tanken på att få göra den med Landet, tack och lov tyckte det amerikanska förlaget likadant…. 

Gruppmedlemmar: Joel Bremer (fiol), Linus Ellström (bas), Jonas Lönngren (gitarr), Magnus Persson (trummor) och Henrik Lilliér (sång & översättning).

Gästmusiker: Mats Rosén (pedalsteele)

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I Spotify

Landet har släppt singeln "Min brors gevär".Stella Adee släpper andra singeln “I’ve been dreaming”

Countrysångerskan Stella Adee är född 1994 och bor i Dalarna. Hon har alltid drömt om att hålla på med musik, men det tog lång tid för henne att veta vem hon var som artist. År 2019 upptäckte hon countrymusiken på en helt ny nivå efter en resa till USA. Sommaren 2020 skrev hon sin första countrylåt “Face the Music” (släpptes i juli, 2021). Efter det var det solklart för henne att hon är en countryartist. “I’ve been dreaming” (kom i maj, 2023) är en kärlekslåt som hon skrev senare samma år som “Face the Music”.

Erik Berglund: Producer, Jonas Nordqvist: Guitar, banjo, piano and lap steel, Max Sjödin: Bass

George Grigoriadis: Photo, Tilda Jackson Adeström: Layout

Facebook I Instagram I YouTube I Spotify I TikTok

 

Stella Adee har släppt singeln “I’ve been dreaming”.
Foto: George Grigoriadis


Tennessee Tears släpper debut-EP:n “Our Differences”

Med låten “Now I know”, tog Tennesse Tears sig till semifinalen i Melodifestivalen. Låten har idag drygt 2,2 miljoner lyssningar enbart på Spotify. Efter sex singlar har countryduon nu släppt EP:n “Our Differences”. Den innehåller fem låtar, varav två är tidigare outgivna.

”Vi är så glada att få släppa vår första EP. Alla låtarna har sin charm och betyder mycket för oss på sina olika sätt, ‘Time On Our Hands’ och ‘Our Differences’ är våra mest populära live-låtar så det är kul att äntligen få släppa dem. Att få samla dem på en skiva tillsammans med våra senaste singlar sammanfattar oss och vad vi gjort det senaste året på ett bra sätt. Vi hoppas på att få se alla sjunga med i sommar.”

Tennessee Tears har samarbetat med producenterna Amir Aly, Anderz Wrethov och Thomas Stengaard som hjälpt till att plocka fram bandets sound.

Läs mer om Tennessee Tears

Tennessee släpper släpper nya singeln ”Queen Of Pearls” (och turnédatum)


Facebook I Instagram I YouTube I Spotify I TwitterTennessee Tears EP Our Differences 2023

Tennessee Tears & Jill JohnsonLäs mer om country

Musiknyheter Country April 2023 (Erika Jonsson, Cicci Landén, Alex Westin & Emma Svensson)

Musiknyheter Country Februari 2023 (Tennessee Tears, Robin Winther & Alex Westin)

Musiknyheter Country Januari 2023 (Thyra & Emma Svensson)

Se samtliga publicerade artiklar på bloggen, gå till Arkiv


Listan med svenska artister och band inom modern/alternativ country har delats in i två delar, en lista med namn från A-J och en med namn från K-Ö

Här är en av mina spellistor med ny svensk country New Modern/Alternative Country Sweden

Håll dig uppdaterad om vad som händer med bloggen genom om sidan/på gång!


Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.