Musiknyheter Augusti 2023 (SATRE, Aditone)

Musiknyheter Augusti 2023. SATRE, en svensk singer-och songwriter har blivit en populär gatumusikant i London. Den 11 augusti släppte han singeln "Stay Away".
SATRE, en svensk singer-och songwriter har blivit en populär gatumusikant i London. Den 11 augusti släppte han också singeln "Stay Away"

 

Musiknyheter Augusti 2023SATRE släpper singeln “Stay Away”

SATRE är en svensk singer-songwriter och gatumusikant, ursprungligen från Stockholm. Johan Sätre, som han egentligen heter, flyttade till London 2018 för att satsa på musiken på heltid. Debutsingeln kom 2021, och nu har den tredje singeln “Stay Away” släppts. Texten handlar om “att hålla sig borta från de saker som hindrar en från att leva ett spännande och färgstarkt liv”. Låten är skriven tillsammans med Sebastian Pritchard-James och producerad av Atticus Blue. Andrew Joslyn (Father John Misty, The Head and The Heart) var kompositör.

Under tiden han har bott i London har han också blivit en populär gatumusiker. Ett av SATRES framträdanden fångade intresset hos Pernilla Wahlgren och Benjamin Ingrosso under deras besök i London. Delar av framträdandet kom sedan att visas på “Wahlgrens Värld“.


“Stay Away” släpptes 11 augusti 2023

SATRE uppträder på Södra Teatern i Stockholm 29 September 2023.


Facebook Instagram Twitter YouTube TikTok Spotify


Musiknyheter Augusti 2023. SATRE, en svensk singer-songwriter och gatumusikant, har släppt singeln "Stay Away"
SATRE
Aditone släpper singeln “The Night” – om att kämpa vidare fast livet känns tungt

Aditone har tidigare varit medlem i “Give N Take”, ett pojkband från Helsingborg. Som soloartist debuterade han med singeln “Dynasty” 2014. Efter det har det kommit ett flertal singlar, “Speed of Life” (2016), “I Miss You” (2017), “Baby, Stand Up” (2020), “I Don´t Know” (2022) och nu senast “The Night” (2023).


Låten skrev jag för många år sedan i ett litet ombyggt garage som idag fungerar som studio, någonstans i den småländska skogen, tillsammans med min gode vän Dani. Det var under en rätt så tung period för oss båda, av en slump råkade vi gå igenom några svåra händelser i våra respektive liv just då. Tillflyktsstället på kvällarna efter jobbet var att ses och skriva lite låtar tillsammans. Under nästan 20 år låg sedan en demo bortglömd i en låda, inspelad på en liten mini-disc skiva. En kväll för inte så länge sedan, lyssnade jag igenom gamla demos och av en slump satte jag på just denna låt (som kom att bli “The Night”).


Texten handlar om att kämpa vidare trots att livet känns tungt


Jag hoppas att låten ska kunna trösta och hjälpa någon som själv går igenom något tråkigt i sitt liv. Den kanske kan ge ett lugn och lite hopp för någon där ute. Det är okej att känna sig nere, men man ska inte stanna där för länge.


Inspelningen gjordes i Toxic Music Studio (Helsingborg) tidigare i år. Låten är producerad av Jerry Neij (@hardyhooks på instagram)

“The Night” släpptes som singel 11 augusti 2023. Nu finns även en video till låten ute

Facebook Instagram YouTube Hemsida Twitter Spotify


Musiknyheter Augusti 2023. The Aditone släppte 11 augusti 2023 singeln "The Night".
Aditone


Gå till “Arkiv” för att se alla artiklar på bloggen Arkiv


Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.