Jessica Falk & Jan Johansen har släppt countrylåten ”There´s Always Love”

Jessica Falk och Jan Johansen
Jessica Falk och Jan Johansen

Jessica Falk & Jan Johansen har släppt countrylåten ”There´s Always Love”

När Jessica Falk och Jan Johansen möttes, uppstod omedelbart en musikalisk passion. De kände direkt att deras röster skapade ett eget sound som de verkligen gillar. Tillsammans släppte de singeln “There´s Always Love” den 24 november.

Deras möte, som började i en loge inför en konsert, utvecklades snabbt till musikalisk passion, och de började prata musik. När Jessica delade sina berättelser om låtskrivandet och hennes inspelningar tillsammans med Nashvilleliten fick Jan inspiration och berättade om sin nyfikenhet för countrymusiken. Resultatet av deras samarbete är duetten “There´s Always Love”. Den fångar det tidlösa budskapet om att oavsett hur mörk natten än må vara, så kommer morgonen alltid med sitt strålande ljus ”When there seems to be no end to the night. Morning always comes and brings the light”.

“There´s Always Love” fångade mitt hjärta och jag är oerhört glad att få sjunga denna tillsammans med Jessica. Jag är väldigt nöjd med resultatet

Jan Johansen

“There´s Always Love” skrevs i Nashville för några år sedan av Jessica Falk och låtskrivaren Dave Robbins. Dave ingår i gruppen BlackHawk. Han har skrivit låtar till Restless Heart, Reba McEntire, Eric Clapton och många andra.

Det var roligt att få äran att öppna upp porten till Nashville och countrymusiken, bygga nya broar mellan Nashville och Sverige, tillsammans med Jan och dessutom med min egenkomponerade duett. Vi arbetar tillsammans på nya projekt som vi ser fram emot att dela med publiken i framtiden

Jessica Falk

Låten är producerad av Jessicas producent sedan 2013, Scott Baggett. Han är känd för samarbeten med Dolly Parton, Alison Krauss, Bonnie Raitt och Hank Williams jr.


Musiker

Jessica Falk – Sång, Piano

Jan Johansen – Sång

Pat Buchanan – Elgitarr (Alice Cooper, Dolly Parton, Don Henley, Faith Hill, Cindy Lauper)

David Kalmusky – Elgitarr (Shawn Mendes, Keith Urban, Carrie Underwood, Journey, John Legend)

Scott Baggett – Akustisk Gitarr & Elgitarr, Synthesizer (Bonnie Raitt, John Waite, Alison Krauss)

Tim Marks – Bas (Taylor Swift, Luke Combs, Lionel Richie, Jewel)

Chad Cromwell – Trummor (Neil Young, Joe Walsh till Mark Knopfler och Kenny Chesney)

KK Falkner – Kör (John Waite, Jeffrey Steele, The Road Hammers)

Lea Jane Berinati Burie – Kör (Tom Jones, Donna Summer, Elvis Presley och Dolly Parton)


På grund av sjukdom under hösten har flera artiklar blivit försenade!


Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.