Musiknyheter December 2023

The Moniker


Musiknyheter December 2023Simon Andersson nominerad till World Entertainment Awards

 

World Entertainment Awards är en internationell gala som årligen arrangeras i Hollywood. Simon Anderssons låt “Try” är nominerad till ”Bästa rock låt” och ”Bästa nykomling” i genren Rock.

Simon Andersson är en artist, låtskrivare och producent från Malmö som tidigare haft framgångar internationellt. Hans debutsingel “Mia” utsågs 2013 till bland annat ”Årets Countrylåt” vid Hollywood Music Media Awards i Los Angeles

Simon Andersson är annars högaktuell med julshower tillsammans med Måns Möller och Linda Varg på Rock ‘N’ Roll Xmas Party, Luftkastellet, strax utanför Malmö.

Han är också grundare och producent till South Ocean Festival som äger rum i Sibbarp, utanför Malmö. I sommar får festivalen besök av bland annat The Cardigans (SE), The Midnight (US) och DeWolff (NL).

Den 2 februari delas priserna ut i Hollywood på World Entertainment Award och Simon Andersson är då på plats för att framföra sin nominerade låt ”Try”.


Sociala medier

Facebook I Instagram I YouTubeHemsidaSpotifyThe Moniker släpper albumet “Luxury In Sadness”

Daniel Karlsson, med artistnamnet The Moniker, blev ett bekant namn efter hans tredjeplats i Idol 2007. 2014 tävlade han i Melodifestivalen med låten “Oh My God”. Idag har den låten nära 10 miljoner lyssningar på Spotify.  Nu har The Moniker släppt albumet “Luxury in Sadness”, som innehåller åtta låtar.

Här berättar The Moniker om albumet

Alla musiker, inkl bl a fantastiska Stockholm Strings, fick höra låtarna två gånger innan skarpt läge, och de fick sen endast två tagningar på sig att göra så bra de kunde. Det senare gällde även mig. Jag hoppades i och med detta att det skulle skapa en levande känsla, med en nerv som skulle höras på flera mils avstånd. Istället då för att sitta och traggla och putsa på varenda ton hit och dit, tills man tappar varför låten ens skulle till att finnas från första början. Resultatet både motsvarade och överträffade mina ambitioner. Alla musiker var tamejfan helt överjävliga! Hellre en sur ton här och där från mig själv, än plastigt och tillrättalagt.

Frida Öhrns fantastiska gästspel på ’Song for Malin’ gjorde oss alla där i studion tårfyllda. Jag hade suttit framför tvn och sett när hon sjöng ’Release Me’ på Allsången för en massa år sen, och blivit helt knockad. Så under tiden som jag skrev den här låten blev det mer och mer tydligt att det var en duett jag hade att göra med. Så det var liksom självklart att hon skulle tillfrågas. Och hon sa ja!Sociala medier

Facebook I Instagram I Hemsida Spotify

The Moniker medverkade i Bingolotto 17 juni 2023

Om Elisabeth Elle Sandberg 121 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.