Lista med svenska artister inom jazz

Canilla Enskär Lista med svenska artister Jazz

Här är en lista med svenska artister inom jazz

Canilla Enskär

Countrysångerskan Canilla Enskär debuterade som jazzsångerska först 2018. Hon inledde då ett samarbete med Ulf Holmberg. Resultatet blev ett album, en jazzinspirerad hyllning med titeln, “Från Monica Z till Bo Kaspers orkester”. Samma år släppte Canilla också singeln “Visslaren”, som är en tolkning av en låt med KENT. Två år senare påbörjades ytterligare ett samarbete med Holmberg. Då kom “A Blue Bird Day”, ett album med egen tolkade jazzpärlor som tidigare spelats in med bland annat Nat King Cole och Billie Holiday. Besök Spotify och lyssna på hennes övriga musiksläpp. Följ Canilla på facebook och instagram.

Canillas hemsida

Musik på Spotify

YouTube

Josefine Lindstrand

Josefine Lindstrand är en jazzsångerska, kompositör och pianist boende i Stockholm. I början av februari 2022 släppte Josefine sitt fjärde album, “Mirages by the Lake”. Följ Josefine på FacebookInstagram

Hemsida

YouTube

Musik på Spotify

Mer om jazz

Svenskt visarkiv jazz

Upptäck svenskproducerad modern country här

När jazzlegenderna kom till Sverige (dokumentär i sex delar på Svt)

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.