Lista med svenska artister inom jazz

Den svenska jazzsångerskan Isabella Lundgren
Den svenska jazzsångerskan Isabella Lundgren. Foto Elvira Glänte

 

Lista med svenska artister inom jazz
Ny text med fet stil!


Amanda Ginsburg

Jazzsångerskan Amanda Ginsburg debuterade med albumet “Jag har funderat på en sak” 2018. Året därpå fick hon en Grammis och hösten 2020 kom den andra skivan “I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz. Ger sig ut på turné i januari 2024 (se bilden nedan). Se eventuella nytillkomna spelningar här

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I SpotifyCanilla Enskär

Jazzsångerskan Canilla Enskär debuterade som jazzsångerska först 2018. Hon inledde då ett samarbete med Ulf Holmberg. Resultatet blev ett album, en jazzinspirerad hyllning med titeln, “Från Monica Z till Bo Kaspers orkester”. Samma år släppte Canilla också singeln “Visslaren”, som är en tolkning av en låt med KENT. Två år senare påbörjades ytterligare ett samarbete med Holmberg. Då kom “A Blue Bird Day”, ett album med egen tolkade jazzpärlor som tidigare spelats in med bland annat Nat King Cole och Billie Holiday.

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I SpotifyHederosgruppen

Facebook I YouTube I Hemsida I Wikipedia I Spotify
Isabella Lundgren

Isabella debuterade 2013 med singeln “Have Yourself a Merry Little Christmas” tillsammans med Peter Asplund. Hon medverkade i programmet “En fest för ABBA” som sändes på SVT 6 april 2024.

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I SpotifyJosefine Lindstrand

Josefine Lindstrand är en jazzsångerska, kompositör och pianist boende i Stockholm. I början av februari 2022 släppte Josefine sitt fjärde album, “Mirages by the Lake”.

Facebook I Instagram I YouTube I Hemsida I SpotifyMER OM JAZZ

Svenskt visarkiv jazz

Upptäck svenskproducerad modern country här

När jazzlegenderna kom till Sverige (dokumentär i sex delar på Svt)


Om Elisabeth Elle Sandberg 125 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Ungdomsreporter på Radio Halland & Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer, men nu också annan musik.