Debuterande In Motion vill förändra synen på pojkband

Debuterande In Motion släpper debutsingeln To Believe
Pojkbandet In Motion släppte nyligen debutsingeln To Believe

In Motion är ett nystartat pojkband/popband från Skellefteå bestående av Alexander Engström, Christian Bridges och Anton Karlsson. Nu vill de förändra synen på pojkband.

— Det har länge funnits en negativ stämpel kring begreppet pojkband och idén om att göra så kallad main stream pop, men vi vill slå hål på de fördomarna och bevisa för alla hur härligt oemotståndlig popmusiken kan vara. Vi är stolta över vad vi är, och den musik vi gör, och förhoppningsvis kommer det att nå fram till våra lyssnare också.

Deras debutsingel To Believe skrevs mer eller mindre på en kväll då Alexander fick en melodi och text till en låt i huvudet som han spelade in och skickade till Christian. Efter en knapp timme hade Christian skrivit två verser och en brygga och låten var i stort sett klar.

— Texten handlar om att vara i ett bräckligt förhållande som är på väg att brista och känslan av att det inte håller, trots att man inte vill inse det och förtvivlat försöker klamra sig fast.

Inspirationen till låttexterna får de från sina egna liv, men även från omgivningen runt omkring dem. De har varit med om en hel del som inte bara format de som personer, men också som låtskrivare.

 

Fanns alltid en plan att göra något tillsammans

Alexander och Christian gick i samma klass på musiklinjen på Anderstorpsgymnasiet och de fann varandra direkt genom deras gemensamma musiksmak och passion till popmusiken. Medan klasskamraterna lyssnade på hårdrock och jazz, gillade de artister som One Direction, One Republic och Ed Sheeran.

— Tanken om att vi borde göra något tillsammans någon gång fanns redan då, men vi visste ännu inte vad det skulle leda till.

Det var först när Alexander träffade Anton via ett sommarjobb förra sommaren och hörde honom sjunga för första gången, som tanken om ett pojkband började ta form i bakhuvudet. När Anton sedan började på Anderstorp och de tre fick chansen att spela ihop var popbandet In Motion fött.

— Jag och Christian skrev låten To Believe via vårat gemensamma gymnasiearbete och frågade Anton om han ville vara med på låten. Resten är historia, berättar Alexander.

 

Söker efter en producent

Bandets förhoppningar är att nå ut med musiken så långt som möjligt och att det finns någon där ute som känner att de berörs av musiken. Drömmen är förstås att få möjligheten att leva på musiken och hoppas att en dag nå dit.

— Vi har ett gäng låtar på lager som känns som självklara singelkandidater och vi är just nu i färd med att försöka hitta någon som kan producera.

Det har redan gått bra för Alexander som soloartist.  Han har framfört den fina egenskrivna balladen “The Lake” i Malous “Efter Tio” och Filip och Fredriks “Breaking News”. Låten har idag 230 000 lyssningar på Spotify.

 

 

 

Om Elisabeth Elle Sandberg 78 artiklar
Jag gjorde en musiktidning i Halmstad mellan 1983-1987. Under den här tiden var jag också ungdomsreporter på Radio Halland och Hallandsposten. Under tre månader 1986 gjorde jag praktik på Slitz (före detta Schlager), som då fortfarande var en musiktidning. Privat journalistutbildning 1987. 2016 startade jag Elles Musikblogg. De första åren skrev jag mest om Jamie Meyer.